torsdag 27. november 2014

Mafiabutikken Lime - Begivenhetene


Butikkjeden Lime endte tragisk etter sommeren, og til tross for razziaen har det vært en humpete reise. Her er noen høydepunkter fra Lime-eventyret.


Juni 2010 - Sajjad Hussains bror blir fengslet etter politirazzia i samtliger Joker-butikker på Østlandet. Flere ansatte bodde i en leilighet under butikken, og ble betalt med utgått mat. Butikken var solgt til broren av Hussain selv.

Høsten 2012 - Eier Sajjad Hussain starter Lime Minipris etter at han ble kastet ut av NorgesGruppens Joker-Franchise for kontraktbrudd. Butikkene skal ha lave priser, og opp till 24 timer åpningstid.

2. September 2012 - Norgesgruppen truer med å saksøke Lime Minipris, da de mener dette er inspirert av "Kiwi Minipris". Kjeden nekter for dette, og NorgesGruppens trusler blir ikke noe av.

10. Mars 2013 - Lime får problemer med helsedirektoratet etter å ha reklamert med kvantumsrabatt på tobakksvarer. Hussain sier dette er sabotasje, likevel kjenner flere kjøpmenn til dette tilbudet. Butikken skal også ha solgt vin, og flere av butikkene har gjennom tidene mistet både ølsalg og tobakkssalg.

26. Juli 2013 - Politiet går gjennom 12 Limes butikker, og ser at flere av de ansatte ikke har arbeidskontrakt, eller oppholdstillatelse i landet. Hussain påstår dette var sommervikarer.

August 2014 - Hussain og hans søsken blir anmeldt for grov skattesvindel i millionklassen og blir tatt på Gardermoen i forsøk på å rømme landet.

9. September 2014 - Hundrevis av politifolk, med NAV, Tollevesenet og Skatt Øst samles på Olavsgaard Hotell i skedsmo, og rykker ut til 29 Lime-butikker samt noen private leiligheter. Flere ansatte forsøker å stikke av med papirer og kasseapparater. Alle blir likevel tatt til slutt, og razziaen var en suksess.

13. September 2014 - Offer vitner mot Limes virksomhet og får oppholdstillatelse. Alle ofre etterhvert opphold i Norge.

21. September 2014 - Politiet leverer tilbake alle nøkler, og eierne av razzia-butikkene kan gjenåpne. Hovedgrossisten K. Ekrheim anbefaler butikkene å ta ned Lime-skiltene. Lime-butikkene i privat franchise drives videre uten skilt, men nå i lovlig virksomhet.


Nå er det heldigvis slutt, og alt endte bra. Hva som vil skje med butikkene på sikt, er det ingen som vet. Ser du en butikk uten logo eller lite planlagt design, er dette mest trolig en Lime-butikk. Husk at alle som nå jobber i butikken er bevist uskyldige, og de ansatte får nå vanlig lønn som alle andre. Så hvorfor ikke stikke innom og hjelpe dem å holde seg i jobb?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar