mandag 10. november 2014

Butikken utsetter julen


Novembermørket senker seg, julebrus og juleøl er i butikkene, men butikkene er ikke særlig julepreget. Hva kommer det av?

Butikkene har bestemt seg for å vente til desember med å jule opp butikken. Selv om du får pepperkaker og julebrus i butikken, er det jo ikke jul ennå, er det? De siste årene har ikke bare dagligvarebutikkene framskyndet julen, men også TV-kanaler, For noen år siden ville du sett julereklamer, trailere for the julekalender, men i år skyndes julen unna.

I dagligvaremarkdet begynte det i følge avisen dagligvarehandelen med Rema 1000, som isteden for å begynne på julematen, nå sender TV-reklamer om hvordan du kan lage en skikkelig hamburger. Flere butikker har fulgt etter, Coop kjører nå for eksempel reklame for den nye Northug-kolleksjonen i vinterklær,


Noen har begynt

Noen få butikker har likevel begynt julesatsingen. Europris har laget julekatalogen klar, og den lokale europrisbutikken er stappfull av julepynt! Også Ark Bokhandel er tidlig ute i år, med til og med julereklamer på TV. Så da er spørsmålet, er disse butikkene sent ute i trenden, og har feilslått når julen begynner i år? Eller har de et annet motiv, vil de prøve å "sparke i gang" julen kanskje?


Allerede klar for helligdag?

Er du allerede klar for helligdag, men du vil ikke ødelegge jula? Kanskje du kan prøve deg på den amerikanske Thanksgiving? I år er den på den 27. november, og tradisjonen er å samle familie og venner til et stort måltid med stappet kalkun, tranebær, brunsaus og gresskarpai. Det er en tid for å takke for alt vi har fått. Lykke til med feiringen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar