tirsdag 18. november 2014

Billiggrønnsaker - Minst like bra



Mange som har gått og kjøpt grønnsaker lurer nok på hva forskjellen er mellom vanlige og billige grønnsaker. Hvoirdan kan man lage dem billigere? Er de genmodifiserte? Får bøndene enda dårligere betalt? Sannheten er en helt annen.

Bama, og de største leverandørene av frukt og grønnsaker i og til Norge har strenge kvalitetskrav. Dårlige grønnsaker selger dårlig, og de fleste vil velge dem bort. Derfor blir kvalitetskontrollen strengere og strengere hele tiden, og hva skjer med grønnsakene som forsvinner?

Noen blir selvfølgelig til puré og stapper, og frukten blir gjerne til syltetøy. Men en god del selges også som billiggrønnsaker. Folk kjøper gjerne grønnsaker som er mindre eller ikke perfekt utformet hvis man får rabatt. Dermed går disse til First Price, X-tra, Landlord, Smart 365* og så videre. Disse grønnsakene er minst like sunne og smakfulle, til tross for annen størrelse eller form.

Når passer hva?

Så hva er viktigst? Vakre grønnsaker kan være bra å servere i middagsinvitasjoner eller festanledninger. Lager du mat til deg selv, er vel billig like bra, eller hvis du lager potetstappe vil ikke noen kunne merke forskjellen. Smaken er den samme, så lager du tomatsuppe, tomatpuré eller annet, så er vel billiggrønnsakene være perfekte?

Å bruke billiggrønnsakene er en sunn og god måte å se til at alt blir brukt, og at bøndene kan få en slant for alt som har blitt dyrket, også de mindre perfekte. Det er hva som er på innsiden som er viktig, eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar