lørdag 15. november 2014

Kva er kvarg?


Kva er kvarg? Eldorado har fått mange til å lure. Er det noe i havet? Det hvite på fluesoppen? Eller må du passe deg for kvargen når du er ute på tur? Neida, kvarg er et meieriprodukt, og mange av oss har spist det i flere år uten å engang vite det.

Kvarg er teknisk sett en ost, som skilles ut av syrnet melk. I øst-europa er den tradisjonelt en fast ost, men i vest er den som regel en kremost. Kvarg er mest kjent under navnet Kesam her oppe, som Tine lanserte for noen år siden, først og fremst som en erstatning for rømme. Nå gjør eldorado den til en erstatning for yoghurt.


Kvarg vs. Yoghurt

Kvarg har faktisk mindre kalorier enn Go' Morgen Zero, Tines nye satsning. og dobbelt så mye protein. Halvparten så mye fett og karbohydrater. Kvargs konsistens er ikke lite klissete som yoghurt, og minner om en konsisten mellom yoghurt og Q-meierienes Skyr.

Kvarg er likevel minst like dyr som kesam. Eldorado er Norgesgruppens egen merkevare, og er som regel rimeligere. I tillegg sier de ingenting om hvor du får kjøpt produktet, bare at det finnes i "butikkene". Du finner den kun på Norgesgruppens butikker, ikke Rema 1000, Coop, Rimi/Ica eller Bunnpris.


Det blir spennende å se om denne blir populær eller ikke, kvarg er mye sunnere enn tradisjonell yoghurt, med god smak, men ikke noe billigere. Du bør handle den på Kiwi, da den er billigst der. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar