mandag 24. november 2014

Flere amerikanske merkevarer


USA har svært mange merkevarer vi ikke har, så lite som 2% europeisk handel er fra USA. I filmer og serier nevnes mange merkavarer, og mange av dem har vi aldri hørt om. Som jeg gjorde forrige uke, lager jeg en liten presentasjon om varer som brukes i amerikansk dagligtale.


Froot Loops

Froot Loops er en frokostblanding lansert av Kellog's i 1962. Frokostblandingen består av fargede sirkler med fruktsmak. I starten var fargene rød, oransje, og gul, men rundt 1990 ble grønn, lilla og blå farge også lagt til. Blandingen har høyt kaloriinnhold, men er svært populær blant barn.


Twizzlers

Twizzlers ble lansert i 1845 som en lakrisstang, men ble i 1970 lansert i flere farger og smaker, med samme konsistens som lakris. I dag kan Twizzlers kjøpes i alle regnbuens farger. Den finnes også i to typer på hele 60 centimeter!


Red Vines

Red Vines er en populær konkurrent av Twizzlers, men finnes kun i en smak. Red Vines har blitt nevnt en god del i serien Fringe, hvor man kan se karakteren Dr. Walter Bishop spise Red Vines til og med på operasjonsbordet. I en kampanje for å gjenoppstarte serien, ble det sendt flere pakker med Red Vines til Tv-Selskapet Fox.


Häagen-Dasz

En amerikansk iskrem lansert i New York i 1961, og selges idag av Nestlé. Iskremen finnes i hovedsak i egne butikker, men også i dagligvare. Iskremen er laget av amerikanere, men har et "dansk-lignende" ord som en belønning til Danmrks redning av de danske jødene under krigen, og de første boksene hadde kartet til Danmark på fremsiden. Iskremen selges ironisk nok ikke i Danmark.


Ovaltine

Drinken ble nevnt på Seinfeld, og selges som et slags pulver med malt og egg, som kan blandes med vann eller melk. Drikken stammer fra Sveits, og har blitt eksportert til Storbritania siden 1909. Drikken selges i dag av Twinings, med unntak av USA hvor den selges av Nestlé, Jeg har aldri smakt denne drinken, men dette er noe jeg absolutt kommer til å prøve på tur til utlandet.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar