mandag 1. desember 2014

En veldig anderledes dagligvare



Unicef - Kirkens Nødhjelp - Røde Kors

Disse butikkene selger dagligvarer til den tredje verden, alt fra nødproviant og vaksine, til bil med firehjulstrekk. Unicef og Kirkens Nødhjelp har nettbutikker med perfekte julegaver til den tredje verden. Vet du ikke hva du skal kjøpe til folk til jul? Kanskje dette er noe for deg


Hvordan fungerer det?

Du kjøper varene du ønsker, så legger orgnisasjonen dette til i budsjettet sitt. Som takk, får du et kort i posten, eller som du kan skrive ut. Dette kan du gi til noen istedenfor sokkene? Mange, spesielt de voksne, blir svært glade hvis du heller bruker gavepengene på noe noen trenger, istedenfor noe de ikke helt ønsker seg. Perfekt gave til "den som har alt"?

Donasjonen er ikke symbolsk, og pengene blir satt av til det du har betalt for. Noen unntak er hvis det f.eks ikke er behov for poliovaksine, da blir pengene brukt til meslingvaksine isteden. Senere får du også en e-post eller SMS med hvor pengene har gått. Ikke nødvendigvis dine nøyaktige penger, men hva de generelt har gått til.


Fysiske gaver

Røde Kors og Kirkens Nødhjelp tilbyr også en del fysiske gaver. Røde Kors tilbyr i hovedsak kopper og gavekort, mens kirkens nødhjelp tilbyr en type drikkeflaske som renser vann! Den bør ikke brukes til sjøvann, men kan brukes til "gråvann", som er gjerne er vann fra springen i utlandet, fra en fontene i parken, eller annet.

Så vil du gi en veldedig gave isteden, kan du ta turen til Unicef, Kirkens Nødhjelp eller Røde Kors. Unicef og Kirkens Nødhjelp har mest gaver til de som trenger det, mens Røde Kors har en del kopper og annet til deg eller andre, hvor overskuddet går til veldedighet.


Nettbutikker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar