onsdag 3. desember 2014

Halsdrops i butikk har ingen effekt


I vintertiden er det mange som blir forkjølet. Kjøper du halsdrops som Repsils, Doc Trippel Effekt eller Curamed? Disse har ingen ekstra effekt, unntatt på lommeboken.

I butikken får du kjøpt mange type drops som skal ha en lindrende effekt mot sår hals. Er dette sant? Egentlig ikke. TV2 Hjelper deg har besøkt legemiddelverket, og alt i alt vil en vanlig drops fungere minst like bra. Dropsene er registrert som kosttilskudd, ikke legemidler. Alle legemidler selges bak kassen.

Drops vil i hovedsak være like når du kjøper dem i butikken, men drops som markedsføres "for sår hals" er ekstra dyre. CuraMed koster rundt 40 kroner for en liten pakke, mens en stor pakke med Ricola får du for litt over en tjuekroning, og effekten du føler vil være den samme.


Strepsils

Er du på tur til utlandet, kan du likevel kjøpe deg en pakke med Strepsils. Disse dropsene er et legemiddel, og inneholder antibiotika, og er forbudt fordi det ifølge legemiddelverket ikke har noen effekt. Likevel er det uenighet i dette da den fjerner bakterier i halsen, men den kan være med å lage mer resistente bakterier. Er du i Sverige, kan du lovlig ta med deg inntil 6 måneders forbruk.


Smaken

Personlig synes jeg smaken på Repsils og halstabeletter kan smake mye værre enn vanlige drops, og det blir nok Ricola på meg neste gang jeg er syk, eller rett og slett gå på apoteket, hvor de selger legemidler. Det er hvertfall noe å tenke på neste gang du blir forkjølet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar