søndag 21. desember 2014

Det beste av alt til jul!


Det kan være travelt før jul, og det har skribenten merket. Dette blir siste post i år, og den kan hjelpe deg med julehandelen. Vi har samlet det som ble best i test av alt av mat og drikke til jul. 


Beste Ribbe: First Price Tynnribbe
 Den beste ribba ble overraskende nok også den billigste. First Price tynnribbe er av TV2 Hjelper Deg kåret til den beste ribben, og den er også den billigste. Kan kjøpes i alle NorgesGruppens butikker. (Spar, Eurospar, Kiwi, Joker, Meny etc.) prisen kan variere fra butikk til butikk, men trolig rimligst på Kiwi.


Beste Urøkte Pinnekjøtt: Spekeloftet 

Spekeloftets urøkte pinnekjøtt ble kåret som best i test av VG i år. og skal ha fine, varierte stykker med moden og god smak. Spekeloftet er et lite slakteri i hemsedal. Kjøttet er nok mest tilgjengelig i Buskerud hvor det lages, men helt sikkert mulig å få tak i ellers.


Beste Røkte Pinnekjøtt: Smedstuen Gård

Til dem som liker det røkte pinnekjøttet bedre, er Smedstuen Gårds Pinnekjøtt av Klikk.no kåret til det beste. Delikat og fint å se på, med en fin røyksmak. Kjøttet er likevel svært dyrt med en pris på 389,- per kilo. Ønsker du etrimeligere pinnekjøtt, kan du prøve deg på Ringdal Røykt Pinnekjøtt som kom på andre plass, til 189,- per kilo.


Beste Lutefisk: Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS

Til dem som vil ha VGs beste lutefisk, må de ta seg en tur på spesial butikk. Ivan Lorentzen selges først og fremst i Nord-Norges fiskebutikker, men kan i sør kjøpes i sjømatbutikken Sjøveien som finnes på Storo-senteret i Oslo, og på storsenteret i Jessheim, Lillestrøm og Buskerud.

Blir dette for vanskelig, kan du heller kjøpe lutefisk fra Polarmat
(på bildet) som selges i alle Bunnpris-butikker, samt på Hitra Fisk, og Strandkaien Fisk i Bergen. Går du på vanlig matbutikk, kan du kjøpe "Brødrene Berg AS", som finnes på Spar, Meny og Coop Mega over hele landet.


Beste Julebrus

Julebrusen kalt Romas Røde, ble av VG kåret som årets beste julebrus. Brusen lages av Roma Mineralvann, og selges på utvalgte butikker i 12 fylker. (sjekk her)

Finner du ikke denne, er ringnes Julebrus den nest beste, og den skal finnes i alle matbutikker landet over.


Beste Juleøl?

Etter å ha sett gjennom svært mange tester, ser jeg at det er svært stor uenighet om hva som er godt øl. selv skal jeg smake meg frem til det beste ølet, ut i fra hvilke smaker jeg liker. Så kjøp gjerne inn en håndfull øl fra juleøltestene du tror vil passe deg.


Neste år blir spennende i dagligvaren, vil kronekursen gjøre maten vår betydelig dyrere? Vil Coop overta ICA? Vil Rema 1000 være den billigste også neste år? Da gjenstår det bare å ønske alle en God Jul og et Godt Nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar